Grillafton den 26 augusti 2022.

Den 26 augusti 2022, avhöll Kamratföreningen sin årligen återkommande Grillafton på Soldathemmet. Grillaftonen infördes 2021 och ambitionen är att det ska bli årligen återkommande i verksamheten för Kamratföreningen. Så, räkna med att det blir Grillafton även 2023.

31 medlemmar hade hörsammat inbjudan och väl på plats möttes vi av fint dukade bord och en uppvärmd grill. Ansvaret för grillningen vilade som tidigare på Lars och Lars. Föreningens båda Grillmästare.

När köttet och Haloumin väl var färdig grillat så blev det som vanligt rusning till utspisningsplatsen inomhus på Soldathemmet. Här ahde personalen på Soldathemmet förtjänstfullt ordnat med potatissallad, sallad och olika välsmakande såser. Även det underbart mellan tänderna knastrande Haloumin fanns på plats. Varje deltagare fick själv medföra det man önskade dricka och det kan avslöjas att det var en rejäl flora av olika drycker. Starka som svaga.

Efter det att alla ätis sig mätta och belåtna så serverades kaffe med en mumsig och krämig rukktårta. Kaffet intogs utomhus i den underbara sensommarkvällen. Som vanligt så blev det berätelser och hur ”det var bättre förr” inom försvaret. I alla fall hur jobbigt och trötta vi var efter alla övningar.

Ett stort TACK tillLars Folkesson och Lars Ahlberg och den fantastiska personalen på Soldathemmet för en som vanligt perfekt genomförd Grillafton.

Torbjörn Malmkvist

 

Bilder från Grillaftonen